smörkräm och nötter

Denna vecka har det handlat om kondisbitar, lite finare kakor.
Det har varit pilligt och många moment, men oj så gott det blev!

Först ut har vi minttoppar, mandelbotten med choklad- och mintsmörkräm doppad i mörk choklad.
I mitten ligger en jordnötsmacaron, första plåten misslyckades jag totalt med, andra plåten blev bättre men inte helt perfekt. Tror det beror på varmluftsugnen....
Mellan de båda macaronsen ligger en japanare, vilket är en nötmaräng täckt med nöttryffelsmörkräm, doppad i mandelmjöl. Riktigt god faktiskt!
Sen är det pinjenötsmacarons med en fyllning på jordgubbar, citron, basilika och vit choklad. Just pinjenötterna smakade inte av så mycket och fyllningen kan jag inte riktigt bestämma mig vad jag tycker om. Den är inte äcklig men inte supergod. Den ska jag absolut göra om!
Chokladkkakorna längst bort är florentiner, en seg mandelkaka doppad i mörk choklad.
Och sist men inte minst ringen, en noisettering. Himlans god! Den består av en hasselnötsbotten, smörkräm med hasselnötspasta, lite hela hasselnötter doppad i mjölkchoklad. En hasselnötspasta är rinnande hasselnötter och det får man om man kör hasselnötter i en matberedare i cirka 2 timmar.
Den sista kakan som inte kom med på bild var en liten fyrkant bestående av nötmaräng, toppad med chokladtryffel, doppad i mörk choklad med vit choklad ringlad över. Den var mest ett ihopplock av de övriga kakorna och saknade inspiration. Därför fick den stanna i skolan.


Ikväll kommer pappan och sover på soffan och vi ska testa på Nässjös bästa restaurang. Det var väl allt för den här gången.

Kommentarer
Postat av: rebecka

Så göttigt med friendz som kan baka (åt mig)! :D Liksom kompensera varandra med våra särdeles talanger. tipptoppelopp

2012-03-29 @ 18:19:29
URL: http://alltingnu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0