systrarna stenholm - sveriges mästerkockar
Jag och Matilda bestämde oss för att ta en liten spontantripp hem till stammen.
Pappan har ju fyllt 50 så vi bestämde oss för att laga middag, och inte vilken middag som helst utan vinnarmenyn från Sveriges Mästerkock och en liten chokladtårta till efterrätt.
Vi fick den stora äran att låna den nya fina räcern och pappas ica-kort. Så vi shoppade loss på systemet och maxi för att sen dra oss över till Öland.
Menyn för kvällen var alltså:
Förrätt: Carpaccio på betor
En lyxig vegetarisk carpaccio på gulbetor och rödbetor som serveras med rostade hasselnötter, brynt smör och en fluffig pepparrotsvisp
Varmrätt: Helstekt oxfilé med pumpacréme och rödvinssky
Serveras med smörkokta primörer och knaprig fläsksida
Efterrätt: Devil's chocolate cake
Amerikansk dröm med tre lager chokladkaka med blåbärskräm mellan, helt klädd i chokladglasyr.
Stekholm med första steken någonsin
Middagen bestod av en himla massa moment och vi använde alla köksredskap som fanns i hela huset. Resultatet blev väldigt lyckat och alla blev mätta och nöjda.
Förrätten
Varmrätten
Mätt, glad, lycklig, lullig 50-åring